Despre Firma:

S.C. VILPLAST S.R.L., firma infintata in anul 1991, are ca activitate principala fabricarea placilor, foliilor, tuburilor si profileleor din material plastic, conform cod CAEN 2521 si ca activitate secundara colectarea si valorificarea deseurilor din material plastic, cod CAEN 3720.
Societatea isi desfasoara activitatea in trei sectii de productie:
-sectia de prelucrare a polietilenei(PE) – realizeaza folie, saci, pungi, tuburi din PE.
-sectia de prelucrare a PVC – produce granule din PVC si furtun si tevi din PVC.
-sectia de prelucrare a deseurilor din materiale plastice – marunteste, spala, usuca, si granuleaza deseurile din material plastic, in principal deseurile din PE.
Unitatea mai are si un atelier mecanic si un atelier electric.

1.    SECTIA PE
In aceasta sectie granulele din PE, folosite ca materie prima, sunt prelucrate in folie care se livreaza ca atare sau se debiteaza la diferite dimensiuni transformandu-se in saci sau pungi, in functie de cerinte.
Utilajele folosite sunt extruderele, masinile de taiat si lipit saci, masinile de taiat si lipit pungi, presele, etc. In aceasta sectie sunt prelucrate si granulele rezultate din deseurile de folie, atat cele din productia proprie cat si cele colectate din tara.

2.    SECTIA PVC
In aceasta sectie, PVC-ul suspensie impreuna cu plastifiantul (DOPH) si   stabilizato-rii alesi in functie de tipul de granule cerut, sunt malaxate(omogenizate) si apoi introduse intr-un granulator care transforma amestecul in granule.
Acestea  pot fi folosite fie la prelucrarea furtunului sau se livreaza ca atare.

3.    SECTIA DESEURI
Deseurile colectate sunt introduse intr-o moara de maruntit, se spala, se usuca si se trec in gura de alimentare a granulatorului. De aici sunt preluate de un ax melcat si transformate in granule numite RR.
Din  aceste granule, in sectia PE rezulta folie de constructii(industriala) si saci.
Si deseurile rezultate in procesul de productie sunt maruntite, granulate si reintroduse un fabricatie.

Echipamente:
S.C. VILPLAST S.R.L., prin personalul pe care il are isi realizeaza intretinerea si autoutilarea in atelierele electric si mecanic.
Are in dotare:
–    3 strunguri SN 320 si SN 400
–    1 freza
–    1 masina de gaurit
–    1 masina de rectificat
–    1 masina de polizat
Personalul muncitor este calificat. Societatea are angajati 1 strungar si 1 frezor care executa lucrari de inalta precizie.
80% din lucrarile de intretinere se reparare se executa in atelierele proprii.
Acest lucru duce la diminuarea costurilor de productie si implicit la scaderea preturilor produselor iesite pe piata.