Societatea noastra are ca scop secundar rezolvarea mai multor probleme ecologice si din acest motiv este autorizata in achizitionarea deseurilor din materiale plastice, prelucrarea acestora si comercializarea acestora.

Reciclarea deseurilor s-a dezvoltat constant, realizandu-se dintr-o gama larga, atat pentru deseurile industriale cat si pentru cele menajere. Pentru eficientizarea procesului de reciclare si revalorificarea materialelor plastice Vilplast realizeaza un lant complex de activitati, printre care putem enumera :

– colectarea, sortarea, macinarea, spalarea, regranularea si suflarea produselor prin intermediul unei linii complexe de masini si echipamente

– benzi pentru sortare, mori si regranulator.

Colectarea se realizeaza intr-un centru special amenajat de societate, atat de la persoanele fizice care aduna deseuri de mase plastice de la micii producatori, cat si de la persoanele juridice care prin activitatea desfasurata obtin resturi ce pot fi reciclate .

Pentru ca aceste produse sa nu sfarseasca la periferia orasului, in gropile existente sau in locurile virane, unde se acumuleaza in gramezi imnese, poluand solul, aerul si apele subterane, societatea noastra recicleaza materiale plastice si ajuta la reintroducerea acestora in circuitul economic.

Materialele plastice care le achizitionam si prelucram sunt HDPE (polietilena de inalta densitate), LDPE (polietilena de joasa densitate), PVC (policlorura de vinil).